ЕСТАФЕТА ПАМ’ЯТІ

2014-01-22

НЕ ПОГАСИТИ ПАМ’ЯТІ ВОГОНЬ«Не згасне в пам’яті вогонь» - під такою назвою 22 січня 2014 року в Хвощівському НВК відбувся захід, присвячений 70 річчю визволення Славутського району від німецько-фашистських загарбників.

Розпочав захід сільський голова Яцюк Андрій Зіновійович, який звернувся до всіх присутніх з вітальними словами. Він нагадав, що на Славутчині триває естафета пам’яті «Слава визволителям України».

Вчитель історії Ткачук Олександр Євгенович розповів присутнім про події тих часів, які відбувалися на території нашого району. Історичну довідку тих подій на території сільської ради повідомив присутнім голова ветеранської організації, колишній директор школи Заремський Броніслав Рафаїлович.

Під супровід мелодії військової тематики інсценізовано уривки подій того часу. Звуками вибухів гармат та словами учениці Дацюк Вікторії було сповіщено про початок війни. Тривожно випроводжала на фронт свого коханого дівчина, в ролі якої була вчителька початкових класів Борейко Юлія Анатоліївна. Свічками пам’яті та хвилиною мовчання вшанували полеглих у боях. Роль згорьованої матері та схвильованого внука задушевно зіграли Григорук Олена та Ткачук Іван. В ході дійства прозвучали пісні: «Обеліски», « Огоньок», « Два журавлі», « Степом» та інші.

Активними учасниками були учні школи: Кравчук Юлія, Палійчук Наталія, Господинчик Наталія, Григорук Валентин, Мельничук Дмитро, Ковальчук Ангеліна, Яцюк Валентина, Ткачук Олена, Прокопчук Аліна, Любко Марійка, Шевчук Катерина.

В кінці заходу прозвучала пісня « Хай завжди буде сонце» у виконанні всіх учасників, діти висловили бажання слідуючими словами «МИ ХОЧЕМО БЕЗ ВОЇН ЖИТИ, ХАЙ БУДЕ МИР НА ВСІЙ ЗЕМЛІ»

Захід був підготовлений спільно учнівським, педагогічним колективами та учасниками художньої самодіяльності Хвощівського СБК.

Кiлькiсть переглядiв: 393

Коментарi